Visingsö

Förening

Visingsö Dansförening

Bilder


   

Beskrivning


Starten
Visingsö Gammeldansförening startades i Kumlaby skola 1972 av några dansintresserade och har sedan dess haft en livfull verksamhet.
Sven Johansson och Ingegerd Fristedt var de första danslärarna och det kom med 60 dansare i föreningen vid starten.

Verksamheten idag
Under sommaren dansar vi på logen i Näs mellan 20.00-22.20 och vintertid är det 19.00-22.20 som gäller.
Sommar som vinter har vi en fikapaus mitt i dansen då man tar fram sin medtagna fikakorg och umgås en stund.
På repertoaren står bl.a. danser som schottis, snoa, vals och hambo och de nyare danserna som foxtrot och bugg, tillsammans med en del familjedanser.

Lite historia
Under åren som gott har förutom de "vanliga" härliga danstillfällena avlösts av speciella evenemang och händelser. Nämnas kan den årliga hembygdsfesten på "Öa" då dansgänget hade uppvisning med specialinlärda danser. Det hade man varje år till 1993 då den sista (?) uppvisningen genomfördes. Ett flertal gånger när dåvarande Husqvarna Vapen hade utländska gäster på besök uppträdde gruppen vid "slottet" på Visingsö.
Man uppvisningsdansade också vid ett antal tillfällen då fiol- och nyckelharps- kurserna spelade i "sommarveckan" på Öa.

Här finns vi...
När vi träffas, dansar och umgås under vintern så håller vi till i "Bygdegården" som ligger ganska mitt på ön. (se pilen på kartan) Från hamnen åker man vägen fram utan att svänga av förrän man kommer till en skylt som det står Vrixlösa på. Sväng höger och kör ca 150 m så ligger bygdegården på vänster sida, ett stort rött hus med ett litet bredvid.

Under sommarhalvåret flyttar vi ner till logen på Näs, som man hittar om man åker längst ner till Näs på södra Visingsö. Logen finns vid N i Näs på kartan och går inte att missa.

Kommer du från Gränna eller någon annan stans ifrån åker du med färjan över. Klicka med fingret på färjan på kartan så har du en länk till Visingsö- trafikens tidtabell. Bra att veta när färjan går till och från Visingsö men också om man vill vara säker på plats på färjan om man kommer med bil.

Danskurser vår & höst
I samarbete med Visingsö Folkhögskola Braheskolan har vi varje vår och höst en kurs i dans där man får lära sig grunderna i danserna schottis, snoa, polka, foxtrot, mazurka, hambo och vals. Vi får också lära oss några enkla och roliga familjedanser.
Vårkursen: Start i januari
Höstkursen: Start i september

Kostnad: 10 kr per gång
Kursens längd: ca 14 gånger
Tid: torsdagar mellan kl. 1900-2030

Ingen föranmälan är nödvändig utan det är bara att boka torsdag kvällar för trevlig motion och samvaro.

Om du har frågor eller behöver komma i kontakt med föreningen. Kontakta föreningens ordförande: Krister Alderbrant tfn 073-648727.

Har du frågor angående hemsidan.
Kontakta den ansvarige för websidorna:
Krister Alderbrant
e-post: kristera51@hotmail.com
Mobil 073-648 72 72

Kontakta Oss


Tfn: Ordförande Krister Alderbrant,073-648727.
Mobil: 073-648727
E-post:  kristera51@hotmail.com

Dokument


Inga dokument funna.