Visingsö - Visingsös officiella webbplats

Påsken 2017 på Visingsö


Nyhet

Våren är kommen och snart kommer säsongens första långhelg, påskhelgen. Även om alla verksamheter på Visingsö inte är i full blom finns det så klart saker att göra och platser att besöka. Tänker ni stanna över natt finns det förutom privata stugalternativ möjlighet att boka boende på Wisingsö Hotell & konferens, Visingsö Vandrarhem och Visingso Pensionat. Tar du inte med dig bilen över finns det möjlighet att hyra cyklar, både på Leklandet och på Visingsö Cykeluthyrning. Förboka din cykel på www.visingsocykeluthyrning.se och/eller på www.leklandetvisingso.se. Remmalagen kör inga fasta turer, men möjlighet till att boka finns och det gör man på www.visingsoremmalag.se.

Wisingsö Hotell & Konferens har sin restaurang Framnäs öppet dagligen för frukost, lunch och middag. Öppet 08 - 20. Under påsken finns det möjlighet att boka 3 rätters påsk-meny och det gör ni mer information hittar ni på www.wisingso.se.

Visingsö Pensionat, som ligger granne med Brahekyrkan, erbjuder förutom boende, Påskbuffé på påskafton mellan 11-15 och kl 12.30 kommer påskharen som behöver hjälp att hitta alla ägg. Påskdagen öppet för påskbuffé mellan 12-15. Mer information på www.visingsopensionat.se

Restaurang Talay Thai, som serverar genuin thaimat har som vanligt öppet fredag, lördag och söndag. Mer info och öppettider: www.talaythai.se

Restaurang Solbacken, beläget i hamnen, har öppet 14 - 17 april, kl 11-17 och serverar utvalda rätter från sin á la carte-meny. Mer information och kontakt : www.restaurang-solbacken.se.

Svensgården, beläget på öns västra sida, har öppet långfredagen- påskafton -påskdagen - annandag påsk med nyinvigning av Visingsö Konfektyrers "Chokladsigill"och Svensgårdens nybakade ostkaka med sylt och grädde. Även loppis på långfredagen 12-16. För mer information, se hemsidan www.svensgarden.se & facebooksida Svensgårdens Gårdsbutik och Bonnakafé.

Persgårdens Galleri som ligger på södra delen av ön, sparkar igång säsongen med Vårsalong med utställning av barn och unga. Öppet påskafton och påskdagen kl 11-16. För vägbeskrivning och övrig information, besök www.persgarden.se.

Bengtsgården, på öns södra del, har öppet under påskhelgen 13- 17 april och har stor loppis och gårdsförsäljning på Bengtsgården. Det stora tältet är uppe på plats och har öppet mellan kl 10-13 under skärtorsdagen- annandagen. Det kommer förutom loppisen att finnas nyrökt fisk, mjöl, olja, potatis och självplock av jordärtskockor. Besök www.bengtsgarden.se för mer information.

Coop Nära som ligger 3 km från hamnen har öppet varje dag 7-22. Coop erbjuder allt inom livsmedel. Även spel, bensin och är ombud för Systembolaget.

Turlista för färja och information om sevärdheter och annat, hittar du i menyn här på hemsidan. Varmt välkommen till Visingsö!