Visingsö - Visingsös officiella webbplats

Leva & Bo

Visingsö erbjuder det mesta man vill ha i livet. Visingsö ligger i Vättern, centralt i södra Sverige. Nära till mycket , men ändå långt från trafikbuller och annan stress.

Här finns de mesta man kan önska av ett liv med hög kvalitet. Stillhet, härlig natur, men ändå ett liv fyllt med aktivitet för den som vill. Här går barnen i miljöinriktad skola och barnomsorg, där man tar hand om varandra och vår vackra natur. Högstadieskola och gymnasium finns sedan bara en båttur bort i Gränna på andra sidan sjön.

Här finns också en mycket uppskattad folkhögskola och i anslutning till den ett jättevackert bibliotek.

Vill du prova på att bo på vackra Visingsö och vill hyra din lägenhet eller villa, kan du göra det av Visingsöbostäder. Emellanåt finns givetvis även småhus, villor, gårdar och en och annat tomt till salu på ön.

Fakta & Information

Här får du lite kort fakta om Visingsö och också några ord från ett par nyinflyttade öbor valt ön till sin nya bostadsort.

Läs mer »
Kommunalt

Visingsö ligger i Jönköpings Kommun, som också har ansvar för renhållning, äldreboende och övrig kommunal verksamhet. Nedan hittar du kort information om respektive område.

Läs mer »
Föreningsliv

På Visingsö finns det en mångfald och ett rikt föreningsliv. Det finns en gemenskap, och också en vilja till att samverka i det man är intresserad av. Här hittar du information och länkar till verksamma föreningar på Visingsö.

Läs mer »
Konst & Kultur

Det är inte så svårt att förstå att på Visingsö hittar man inspiration till att både skriva och måla. Kanske är det naturen som inspirerar, eller lugnet och närheten till vattnet? Här hittar du ett urval av verk från några av Öns konstnärer och skribenter.

Läs mer »
Fiske & Båtliv

Visingsö har ett rikt båtliv för både turism såväl som boende på ön. Vättern är en kall näringsfattig sjö. 135 km lång och med en största bredd av 31 km. Största djupet 138 m är uppmätt söder om Visingsö.

Läs mer »
Forum

Här kan du som Visingsöbo eller besökare dela med dig av din information i forumet. När du registerar dig godkänner du också användarvillkoren (link to användarvillkoren). Välkommen in.

Läs mer »
Bildgalleri

Här hittar du bilder från Visingsö. Bilder över vacker natur, sevärdheter, båtliv och mycket mycket mer.

Läs mer »
Videogalleri

Här hittar du filmklipp om och från Visingsö. Har du något material som du vill dela med dig av? Kontakta Visingsö Näringslivsförening.

Läs mer »

Information

Leva & Bo

Evenemang

Inga evenemang har hittats.