Visingsö - Visingsös officiella webbplats

Fakta & Information

Visingsö erbjuder det mesta man vill ha i livet. Visingsö ligger i Vättern, centralt i södra Sverige. Nära till mycket men ändå långt från trafikbuller och annan stress.
Här finns de mesta man kan önska av ett liv med hög kvalitet. Stillhet, härlig natur, men ändå ett liv fyllt med aktivitet för den som vill. Här går barnen i miljöinriktad skola och barnomsorg, där man tar hand om varandra och vår vackra natur. Högstadieskola och gymnasium finns sedan bara en båttur bort i Gränna på andra sidan sjön.
Här finns också en mycket uppskattad folkhögskola och i anslutning till den ett jättevackert bibliotek.
Vill du prova på att bo på vackra Visingsö och vill hyra din lägenhet eller villa, kan du göra det av Visingsöbostäder. Emellanåt finns givetvis även småhus, villor, gårdar och en och annat tomt till salu på ön.

Vi bor här och trivs!

Läs mer om några personer som valt Visingsö som sin nya hemort.

Familjen Gunnars

Familjen Gunnar är lite ”tvärtemot”; på höstkanten, när sommargästerna lämnade ön, valde de att förvandla sitt sommarhus till permanentbostad och blev visingsöbor på heltid.
– Det var kallt och mycket snö när flyttlasset gick i november 2008, minns Sara. Men vi klarade oss i alla fall undan höststormarna…

Läs mer »  

Anita Johansson

Anita var en arbetslös undersköterska som sökte jobb. Hon fann vad hon sökte på Visingsö och flyttade hit på vinst och förlust.
– Jag har inte ångrat mig en sekund – jag har kommit till paradiset, säger hon. Anita hade ett halvår kvar till pensionen när hon blev arbetslös på grund av en ryggskada. Men hon hade inga som helst planer på att bli förtidspensionär, utan sökte, och fick jobb som sommarvärd i kyrkorna på Visingsö.

Läs mer »  

Information

Leva & Bo

Evenemang

Inga evenemang har hittats.