Visingsö - Visingsös officiella webbplats

Sjukvård & vid nödfall

Sjukvård och vid nödfall

Vid akut nödfall och olycka ring larmnummer 112.

Vid ej akut sjukdom kontakta Gränna vårdcentral: 036-32 49 00

Hjärtstartare finns i hamnen vid Sjöräddningens stationsbyggnad, vid Räddningstjänsten, på färjorna och vid Kumlabybadet (sommartid)

Nedan finner du information om Räddningstjänsten på Visingsö, hälso- och sjukvårdsteamet samt Sjöräddningssällskapet - Räddningsstation Visingsö.

Hälso- och sjukvårdsteam

Det finns tio team inom hälso- och sjukvårdsfunktionen som har ansvar för hemsjukvård och hemrehabilitering. Här hittar du kontaktuppgifter till dessa.

Hälso- och sjukvårdsteam 1
Specialistsjuksköterska/sjuksköterska
Tfn 036-10 23 07
Arbetsterapeut/sjukgymnast
Tfn 036-10 23 09
Fax 036-10 33 66

Räddningstjänsten
Visingsö räddningsstyrka består av tre befäl, tolv brandmän och ett antal reserver. Av dessa är ett befäl och fyra brandmän i beredskap.
Visingsö är en av tre räddningsstyrkor i kommunen som åker på så kallade sjukvårdslarm. Det innebär att en brandbil åker på akuta ambulanslarm för att göra en första livräddande insats i avvaktan på ambulans. Vid sjukvårdslarm följer brandmännen oftast med den sjuke till Gränna hamn där ambulansen möter upp.

På brandstationen på Visingsö finns en släckbil och en terrängbil. Terrängbilen är utrustad för sjuktransport i de fall bårtaxi eller ambulans inte finns tillgängliga.

På sex minuter ska brandmännen ta sig till brandstationen, klä på sig, sätta sig i brandbilarna och rulla ut genom portarna. Visingsö räddningsstyrka rycker i snitt ut 111 gånger per år.

Brandstationen på Visingsö ligger på Tunnerstadsvägen nedanför Coop
Telefonnummer: 036-10 36 27
Karta

Sjöräddningssällskapet - RS Visingsö

Sjöräddningsstationen på Visingsö grundades 1980 och har tjugotalet frivilliga. I samarbete med Räddningstjänst och SOS alarm utför stationen sjöambulanstransport mellan Visingsö och Gränna. Stationen utför även medlemsuppdrag, bogseringar med mera för den som har råkat i sjönöd.

Sjöräddningssällskapets verksamhet är helt frivilligbaserad och är beroende av donationer och gåvor från privatpersoner och företag.

Läs mer om Sjöräddningssällskapet och RS Visingsö här »