UPPLEV VISINGSÖ

Wisingsö Hotell & Konferens är en lugn oas mitt i Vättern. Lämna vardagen på fastlandet och kliv på färjan. Ljudet av vågskvalp och stillheten tar vid. En kort stund senare kliver du i land på vår magiska Ö. Låt personalen på Wisingsö Hotell & Konferens ta hand om dig och njut av din vistelse.

Wisingsö Hotell & Konferens

Varmt välkomna till vår trädgård med anor från 1600-talet. Under sommaren serverar vi hembakat fika, lättare rätter & lunch. Vi har fullständiga rättigheter.
Se vår hemsida för aktuella öppettider & evenemang.
Trädgård, kafé, butik & bröllop/festlokal på Visingsö.

Wisingsborgs Trädgård

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening är en ideell förening. Syftet är att verka för historiska värden angående Wisingsborgs Grevskap och Grevarna Brahes påverkan och betydelse för folket och samhället i Sverige, Finland samt övriga Europa.

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening

Provodling av blomsterlökar, ängsblommor och dahlior. Under våren blommar här över 40 000 lökar utspridda på 1 500 kvadratmeter.

Visingsöäpplen Janne Petersson

Åk en guidad rundtur med Visingsö-tåget! Turen går runt Visingsös södra udde och inkluderar en liten paus nere i Näs.

Visingsötåget

Visingsörådet är ett partipolitiskt och ideellt obundet samarbetsorgan som har till uppgift att tillvarata den bofasta öbefolkningens intressen.
Visingsörådet består av stämman med en styrelse. För rådets löpande arbete ansvarar presidiet som består av ordförande, vice ordförande, sekreterare och kassör.

Visingsörådet

Visingsögrisen säljer korv, styckdetaljer mm av kött från våra grisar uppväxta här på Visingsö. 95 % av grisarnas foder sår och skördar ägarna själva här på ön. Visingsögrisen ägs av ett familjeföretag som tillsammans driver gården. Visingsögrisen har ingen gårdsbutik. Antingen beställer man via hemsidan eller kontaktar per Mail.

Visingsögrisen

För 600 miljoner år sedan inleddes den geologiska utveckling som bildat det lager av bergarter, huvudsakligen lerskiffer och sandsten, som Visingsöformationen består av.
Formationen ser man bäst från sjön på öns östra sida, nära Näs i söder.

Visingsöformationen

Hyr Villavagn på Visingsö Ställplats! Det är ett bekvämt boende för er som vill ha lite extra komfort. Vagnarna ligger lummigt inbäddade i ekskogen och från den lilla altanen har du utsikt över hela hamnen, Vättern och Gränna.

Visingsö Villavagnar

Visingsö Vandrarhem ligger mitt på Visingsö, 3 km från hamnen norrut vid Wisingsö Hotell & Konferens
​Vandrarhemmet har 48 rum i 12 olika byggnader. Toalett i varje byggnad & gemensamma duschar & två fullutrustade kök i två servicebyggnader.

Visingsö Vandrarhem

Beläget i hamnen på Visingsö ligger Visingsö Ställplats. Här har ni möjlighet att bo i ekskogen med utsikt över hamnen och Vättern. Här kan ni följa färjorna när de anländer och avgår, ett stenkast bort har ni den vackra, lummiga Ekskogen.

Visingsö Ställplats

Du hittar Visingsö sortergård på vägen mot Näs. Här kan du lämna grovavfall och elprodukter för återvinning eller farligt avfall som ska tas om hand på ett säkert sätt.

Visingsö Sortergård

Visingsö Pensionat ligger mitt i vackra ekskogen, ca 800 meter ifrån Visingsö hamn.​
Pensionatet har 4 rum med toalett & dusch. Alla rum har även en sittgrupp & tv.
Perfekt boende för den stora familjen eller den lilla konferensen.

Visingsö Pensionat

Visingsö Leksaksmuseum – ett innehållsrikt minimuseum för stora och små barn med leksaker från 1880-talet till nutid.
Här finns dockor, dockskåp, tittskåp, nallar, mjuka djur, bilar, tåg, bokmärken, träleksaker, dockmöbler, porslin och mycket annat.

Visingsö Leksaksmuseum

Visingsö Industriförädling är en finmekanisk verkstad där du bestämmer vad jag ska tillverka. Verktyg och Prototyper ,men även små tillverkningsserier är av intresse. Min ide är att förädla en råvara till färdig produkt så mycket som möjligt. Därför är det breda utbudet av maskiner nödvändigt.

Visingsö Industriförädling

Välkommen till butiken på Visingsö Pensionat

Visingsö Hemslöjd

Golfbanan är som hämtad direkt från det Skotska havsbandet där golfhålen ligger synliga från havet. Många av våra green-fee gäster hävdar att detta är den mest genuina golfbana med Linkskaraktär, som de spelat på i Sverige. Golfbanan är en niohålsbana med 18 utslagsplatser.

Visingsö Golfklubb


Visingsö Förskola
Välkommen till Visingsö förskola, placerad i Kumlaby mitt på ön. Här har vi naturen inpå knutarna.
På Visingsö förskola har har vi en stor, fantastisk gård med växter och träd där det finns tillgång till både skugga och sol. Vi har också nära till skog, sjö och strand samt historiska platser.
Visingsö förskola ingår i Gränna förskoleområde tillsammans med Polkagrisens, Luftballongens, Örserums och Ölmstads förskolor.

Visingsö Förskola

Här flygs både högt och lågt. Jönköpings flygklubb ordnar varje år flygtävlingar och träffar här. Modellflygklubben håller också till här med sina flygövningar. Liksom Visingsö Golfklubb!
Det finns förmodlingen ingen vackrare plats att landa sitt privatplan på än på Visingsö! Öns nordligaste ände är ett härligt utflyktsmål för privatflygare.

Visingsö Flygfält

Att uppleva vackra Visingsö från cykelsadeln är en populär aktivitet året om! Visingsö Cykeluthyrning ligger bekvämt i Visingsö hamn, mitt emot färjeläget och granne med remmalagen.

Visingsö Cykeluthyrning

Byggnaden som en gång var öns ålderdomshem är numera en samlingslokal för 120 personer som går att hyra för allmänheten. Kontakta Ann Karlsson 0703-430332 Öa-bion visar film på onsdagskvällarna samt matiné vissa söndagar.

Visingsö Bygdegård

Visingsö Bygdegård

Biblioteket är öppet dagligen för alla! Besökare och boende på Visingsö är välkomna att låna och läsa böcker, dagstidningar och magasin, ljudböcker mm. Det finns en mysig läshörna för barn och en hel del brädspel som kan nyttjas i lokalen.
Biblioteket som även är skolbibliotek för Visingsö folkhögskola finns mitt på ön.

Visingsö Bibliotek

Visingsö Alpacka Gårdsbutik erbjuder alpackaprodukter så som garn och diverse färdiga produkter i alpacka.

Ring Karin på 0705-285 999 för att komma in i Gårdsbutiken eller beställa varor.

Visingsö Alpacka & Gårdsbutik

Visingsborg är vackert beläget nära Vätterns klara vatten. Platsen de valde för slottet är idag omgiven av mjuka gräsvallar och ekskog. Det var en mäktig byggnad och även om det vi ser idag är en liten del så vittnar den om en tid när Visingsö var centrum i Sveriges då största grevskap.

Visingsborgs Slottsruin

Tunnerstad Brygga

Romantiskt Torp i äldre stil uthyres veckovis, helg eller dygn. Torpet ligger nära livsmedelsbutik i de centrala delarna på Visingsö. Plats för 8 personer och fullt utrustat kök, dusch och wc.

Torp i Tunnerstad

Välkommen till tempelgården en konstnärsgård i en unik miljö. Katherine Tingleys (teosof) uppförde templet år 1913 som idag är konsthall med tavlor av Visingsökonstnären Olle Krantz, skapare av skulpturparken och Tempelgården. Vi har ett cafe i det unika runda huset samt utställning med keramik av Catrin Leo.

Tempelgården

Talay Thai erbjuder genuin thailändsk mat, där du får uppleva de thailändska smakerna i en svensk mysig miljö.

Talay Thai

Svensgården håller till på västra sidan av "ön", där har vi servering och försäljning av gårdens produkter.
Hos oss finner du hembakade matpajer och ostkaka, nybryggt kaffe och andra produkter tillverkade och förädlade på gården som ligger i anslutning till butiken och Bonnakafét.

Svensgården Bonnacafé & Gårdsbutik

Mysig stuga i västerläge
mitt på Visingsö
Nära till naturbad, tempererat bad, affär och restauranger.
Bostadsyta ca 30 m² inglasat uterum ca 10 m² .

Stuga i Tunnerstad

Centralt läge i Kumlaby med utsikt över Vättern, ca 30m2 med fullt utrustat litet kök. Dusch, WC finns.
​Stugan har möjlighet till 6 sovplatser, täcken och kuddar finns.
Hyra per vecka 4000 kronor, per dygn 1000 kronor, vid hyra av fler än ett dygn 900 kronor per dygn. Slutstädning kan köpas till för 400 kronor.

Stuga i Kumlaby

På natursköna norra Visingsö ligger den lilla butiken med stort mode!
Tjej/damkläder i storlek 42-56.
I butiken finns också Visingsöglas - egendesignat glas.

Stort Mode

Här har det skapats nytt liv i den gamla verkstaden. Idag är det en spännande butik med inredning, växter, kryddor, färg, garn, kläder och en hel del annat smått och gott!

Sten Visingsö

Försäljningsstall med uthyrning. Vi erbjuder även turridning, hästsemester, turer med häst och vagn och skräddarsydda hästaktiviteter efter önskemål

Stall Roempke

Helgat åt humorns helgon S:t Laurentius, lockar denna kapellruin fram skrattet hos besökaren.
Hör du däremot en klocka klämta i underjorden, bör du se allvarligare på saken. Enligt legenden är det då den forna kyrkklockan, nu sedan länge nersjunken i jorden, som varnar för oroligare tider.

St Laurentti Kapell

Vackert beläget på norra Visingsö med en underbar utsikt åt alla håll.

Solrosen Butik & Fix

Sjöräddningsstationen på Visingsö har funnits sen 1980 och med tjugotalet frivilliga opererar vi i Vättern, med fokus på södra delen av sjön från Jönköping till Hjo och Hästholmen.
De allra flesta uppdragen vi utför på stationen är sjöambulanser mellan Visingsö och Gränna, men vi utför också SAR och medlemsuppdrag, mestadels i södra delen av Vättern.

Sjöräddningen

Vi är ett litet familjeföretag och vår tillverkning sker småskaligt och produkterna tappas och etiketteras för hand i fabriken på Visingsö.
Vi letar hela tiden nya återförsäljare över hela landet.
Vår önskan är att hitta butiker med lite känsla i som vill sälja en produkt från Visingsö.

Senapsfabrikörn i Småland AB

Längst bort på öns norra udde ligger Sandudden. Alldeles invid flygfältet och golfbanan. En lång härlig sandstrand som är mäkta populär sommartid.
Invid stranden finns det möbler för picknick och också torrdass. Här njuter du i fulla drag av stranden, solen och Vätterns klara vatten.

Sandudden

En kulturmiljö!
Enkelt boende på gammal bondgård.
Övernattning, i bra sängar och ordentlig frukost.
Dusch & WC i nära anslutning till rummen.
Frukost serveras i huvudbyggnaden med underbar utsikt över Vättern och Västgötalandet i väster.
Tillgång till vacker trädgård.

Rökinge Haraldsgård

På öns västra sida ligger Rökinge och Rökinge Brygga. En mysig badplats med möjlighet till både sol och bad. Fin sandstrand och möjlighet att grilla.
Respektera de boende invid stranden och ta behandla vår fina natur med respekt.

Rökinge Brygga

Den lilla butiken Rökinge 88 med handgjorda silversmycken samt annat smått & gott.
Tel. 070-3072761
instagram peabengtsson

Rökinge 88

Under åren 1715-1718 förvarades ca tvåtusen krigsfångar på Visingsö. Flertalet av dem var ryssar, tagna under den karolinska arméns inledningsvis så framgångsrika fälttåg i öster. Här vilar ett hundratal av de olyckliga själar, som aldrig fick se moder Ryssland igen.

Rysskyrkogården

Hos oss kan Ni äta god och vällagad mat med en härlig utsikt över Vättern och Gränna! Som en KRAV-cerifierad (ekologisk) restaurang lägger vi stor vikt vid råvarornas ursprung och serverar bland annat KRAV-märkt potatis och rökt fisk från Bengtsgården på Visingsö.

Restaurang Solbacken

Restaurang Framnäs ligger i anslutning till Wisingö Hotell & Konferens och inryms i hotellets vackraste byggnad, uppförd 1892 och som har kvar sitt stilfulla yttre. Dagens lunch & A lá carte. Barkvällar med trubadur, quiz & andra roliga event händer med jämna mellanrum.

Restaurang Framnäs

Ta en tur med öns populära hästskjutsar, remmalagen och upplev Visingsö från häst och vagn.

Remmalagen

Gårdsbutik, galleri och café. Persgården ska vara en oas för hälsa och välmående dit alla är välkomna oavsett om det är för en kopp kaffe i cafét eller en heldag i hälsans tecken.
Stora och små grupper mottages, men även den enskilde som kanske bara ser Persgården som ett mysigt stopp på sin cykeltur.

Persgårdens Ekologiska