Upplev på Visingsö

Wisingsö Hotell & Konferens

Wisingsö Hotell & Konferens är en lugn oas mitt i Vättern. Lämna vardagen på fastlandet och kliv på färjan. Ljudet av vågskvalp och stillheten tar vid. En kort stund senare kliver du i land på vår magiska Ö. Låt personalen på Wisingsö Hotell & Konferens ta hand om dig och njut av din vistelse.

Visingsötåget

Åk en guidad rundtur med Visingsö-tåget! Turen går runt Visingsös södra udde och inkluderar en liten paus nere i Näs.

Visingsö Vandrarhem

Visingsö Vandrarhem ligger mitt på Visingsö, 3 km från hamnen norrut vid Wisingsö Hotell & Konferens
​Vandrarhemmet har 48 rum i 12 olika byggnader. Toalett i varje byggnad & gemensamma duschar & två fullutrustade kök i två servicebyggnader.

Visingsö Leksaksmuseum

Visingsö Leksaksmuseum – ett innehållsrikt minimuseum för stora och små barn med leksaker från 1880-talet till nutid.
Här finns dockor, dockskåp, tittskåp, nallar, mjuka djur, bilar, tåg, bokmärken, träleksaker, dockmöbler, porslin och mycket annat.

Visingsö Flygfält

Här flygs både högt och lågt. Jönköpings flygklubb ordnar varje år flygtävlingar och träffar här. Modellflygklubben håller också till här med sina flygövningar. Liksom Visingsö Golfklubb!
Det finns förmodlingen ingen vackrare plats att landa sitt privatplan på än på Visingsö! Öns nordligaste ände är ett härligt utflyktsmål för privatflygare.

Visingsö Bibliotek

Biblioteket är öppet dagligen för alla! Besökare och boende på Visingsö är välkomna att låna och läsa böcker, dagstidningar och magasin, ljudböcker mm. Det finns en mysig läshörna för barn och en hel del brädspel som kan nyttjas i lokalen.
Biblioteket som även är skolbibliotek för Visingsö folkhögskola finns mitt på ön.

Tunnerstad Brygga

Talay Thai

Talay Thai erbjuder genuin thailändsk mat, där du får uppleva de thailändska smakerna i en svensk mysig miljö.

Stuga i Kumlaby

Centralt läge i Kumlaby med utsikt över Vättern, ca 30m2 med fullt utrustat litet kök. Dusch, WC finns.
​Stugan har möjlighet till 6 sovplatser, täcken och kuddar finns.
Hyra per vecka 4000 kronor, per dygn 1000 kronor, vid hyra av fler än ett dygn 900 kronor per dygn. Slutstädning kan köpas till för 400 kronor.

Stall Roempke

Försäljningsstall med uthyrning. Vi erbjuder även turridning, hästsemester, turer med häst och vagn och skräddarsydda hästaktiviteter efter önskemål

Sandudden

Längst bort på öns norra udde ligger Sandudden. Alldeles invid flygfältet och golfbanan. En lång härlig sandstrand som är mäkta populär sommartid.
Invid stranden finns det möbler för picknick och också torrdass. Här njuter du i fulla drag av stranden, solen och Vätterns klara vatten.

Rökinge 88

Den lilla butiken Rökinge 88 med handgjorda silversmycken samt annat smått & gott.
Tel. 070-3072761
instagram peabengtsson

Restaurang Framnäs

Restaurang Framnäs ligger i anslutning till Wisingö Hotell & Konferens och inryms i hotellets vackraste byggnad, uppförd 1892 och som har kvar sitt stilfulla yttre. Dagens lunch & A lá carte. Barkvällar med trubadur, quiz & andra roliga event händer med jämna mellanrum.

Parola Malm

Parola Malm är en plats med gamla anor. Allt sedan medeltiden var det böndernas skyldighet att befodra överfart av högre ämbetsmän etc. Detta utfördes med den så kallade "Kronorodden", som utgick härifrån. År 1783 blev Parola Malm landningsstället för den första reguljära båtförbindelsen som upprättades mellan ön och fastlandet.

Nostalgimuseét

Våren 2004 lyftes den gamla stationsbyggnaden från 1962 till sin slutliga plats på Öbergs Kafés parkering.
Byggnaden som tjänstgjorde som stationsbyggnad vid Östra Station i Norrköping från 1962 tills den lades ner 1974 fraktades från sin gamla hemmadress till Visingsö på hösten 2003 och under vintern och våren har Macken renoverats till ursprungsskick.

Lilla Wisingsö

Trettio producenters livsmedel, hantverk och upplevelser finns hos oss, allt på samma ställe! Vad sägs om riktig Öa honung, Philipp´s trädetaljer från Visingö snickeri, konst av Art By Linnea, rapsolja från Bengtsgården eller Visingsö keramik? Allt det och mycket mer kommer du att hitta här, i butik Lilla Wisingsö!

Wisingsborgs Trädgård

Varmt välkomna till vår trädgård med anor från 1600-talet. Under sommaren serverar vi hembakat fika, lättare rätter & lunch. Vi har fullständiga rättigheter.
Se vår hemsida för aktuella öppettider & evenemang.
Trädgård, kafé, butik & bröllop/festlokal på Visingsö.

Visingsöformationen

För 600 miljoner år sedan inleddes den geologiska utveckling som bildat det lager av bergarter, huvudsakligen lerskiffer och sandsten, som Visingsöformationen består av.
Formationen ser man bäst från sjön på öns östra sida, nära Näs i söder.

Visingsö Ställplats

Beläget i hamnen på Visingsö ligger Visingsö Ställplats. Här har ni möjlighet att bo i ekskogen med utsikt över hamnen och Vättern. Här kan ni följa färjorna när de anländer och avgår, ett stenkast bort har ni den vackra, lummiga Ekskogen.

Visingsö Hemslöjd

Välkommen till butiken på Visingsö Pensionat

Visingsö Cykeluthyrning

Att uppleva vackra Visingsö från cykelsadeln är en populär aktivitet året om! Visingsö Cykeluthyrning ligger bekvämt i Visingsö hamn, mitt emot färjeläget och granne med remmalagen.

Visingsö Alpacka & Gårdsbutik

Visingsö Alpacka erbjuder er ett oförglömligt möte med våra djur och vi har gårdsbutik med diverse alpackaprodukter.

Torp i Tunnerstad

Romantiskt Torp i äldre stil uthyres veckovis, helg eller dygn. Torpet ligger nära livsmedelsbutik i de centrala delarna på Visingsö. Plats för 8 personer och fullt utrustat kök, dusch och wc.

Svensgården Bonnacafé & Gårdsbutik

Svensgården håller till på västra sidan av "ön", där har vi servering och försäljning av gårdens produkter.
Hos oss finner du hembakade matpajer och ostkaka, nybryggt kaffe och andra produkter tillverkade och förädlade på gården som ligger i anslutning till butiken och Bonnakafét.

Stort Mode

På natursköna norra Visingsö ligger den lilla butiken med stort mode!
Tjej/damkläder i storlek 42-56.
I butiken finns också Visingsöglas - egendesignat glas.

St Laurentti Kapell

Helgat åt humorns helgon S:t Laurentius, lockar denna kapellruin fram skrattet hos besökaren.
Hör du däremot en klocka klämta i underjorden, bör du se allvarligare på saken. Enligt legenden är det då den forna kyrkklockan, nu sedan länge nersjunken i jorden, som varnar för oroligare tider.

Rökinge Haraldsgård

En kulturmiljö!
Enkelt boende på gammal bondgård.
Övernattning, i bra sängar och ordentlig frukost.
Dusch & WC i nära anslutning till rummen.
Frukost serveras i huvudbyggnaden med underbar utsikt över Vättern och Västgötalandet i väster.
Tillgång till vacker trädgård.

Rysskyrkogården

Under åren 1715-1718 förvarades ca tvåtusen krigsfångar på Visingsö. Flertalet av dem var ryssar, tagna under den karolinska arméns inledningsvis så framgångsrika fälttåg i öster. Här vilar ett hundratal av de olyckliga själar, som aldrig fick se moder Ryssland igen.

Remmalagen

Ta en tur med öns populära hästskjutsar, remmalagen och upplev Visingsö från häst och vagn.

Näs Borg

Ruinen efter Visingsö borg i Näs ligger allra längst ut på Visingsös södra udde, cirka 6 kilometer från färjeläget. Ruinen uppenbarar sig inte omedelbart utan man får ta sig närmare den södra udden för att skönja konturerna av denna fantastiska ruin. Det går bra att ta sig in i ruinen. Från sjösidan har man en fantastisk utsikt över Vättern och man kan ana Jönköping.

Mullbärsträden

Spår av ett försök att odla silkesmaskar på ön på 1830-talet. Några större mängder silke producerades inte och verksamheten lades ner 1864.
Under 1700-talet började mullbärsträd planteras i större omfattning i Sverige, bl a anlade kronprinsessan Lovisa Ulrica en plantering vid Drottningholm.

Leklandet Visingsö

Massa skoj för barn mellan 3-13 år i härlig skogsmiljö! Medan barnen leker kan de vuxna njuta med full uppsikt, kanske med en kopp kaffe i handen!

Visingsöäpplen Janne Petersson

Provodling av blomsterlökar, ängsblommor och dahlior. Under våren blommar här över 40 000 lökar utspridda på 1 500 kvadratmeter.

Visingsö Villavagnar

Hyr Villavagn på Visingsö Ställplats! Det är ett bekvämt boende för er som vill ha lite extra komfort. Vagnarna ligger lummigt inbäddade i ekskogen och från den lilla altanen har du utsikt över hela hamnen, Vättern och Gränna.

Visingsö Pensionat

Visingsö Pensionat ligger mitt i vackra ekskogen, ca 800 meter ifrån Visingsö hamn.​
Pensionatet har 4 rum med toalett & dusch. Alla rum har även en sittgrupp & tv.
Perfekt boende för den stora familjen eller den lilla konferensen.

Visingsö Golfklubb

Golfbanan är som hämtad direkt från det Skotska havsbandet där golfhålen ligger synliga från havet. Många av våra green-fee gäster hävdar att detta är den mest genuina golfbana med Linkskaraktär, som de spelat på i Sverige. Golfbanan är en niohålsbana med 18 utslagsplatser.

Visingsö Bygdegård

Byggnaden som en gång var öns ålderdomshem är numera en samlingslokal för 120 personer som går att hyra för allmänheten. Kontakta Ann Karlsson 0703-430332 Öa-bion visar film på onsdagskvällarna samt matiné vissa söndagar.

Visingsborgs Slottsruin

Visingsborg är vackert beläget nära Vätterns klara vatten. Platsen de valde för slottet är idag omgiven av mjuka gräsvallar och ekskog. Det var en mäktig byggnad och även om det vi ser idag är en liten del så vittnar den om en tid när Visingsö var centrum i Sveriges då största grevskap.

Tempelgården

Välkommen till tempelgården en konstnärsgård i en unik miljö. Katherine Tingleys (teosof) uppförde templet år 1913 som idag är konsthall med tavlor av Visingsökonstnären Olle Krantz, skapare av skulpturparken och Tempelgården. Vi har ett cafe i det unika runda huset samt utställning med keramik av Catrin Leo.

Stuga i Tunnerstad

Mysig stuga i västerläge
mitt på Visingsö
Nära till naturbad, tempererat bad, affär och restauranger.
Bostadsyta ca 30 m² inglasat uterum ca 10 m² .

Sten Visingsö

Här har det skapats nytt liv i den gamla verkstaden. Idag är det en spännande butik med inredning, växter, kryddor, färg, garn, kläder och en hel del annat smått och gott!

Solrosen Butik & Fix

Vackert beläget på norra Visingsö med en underbar utsikt åt alla håll.

Rökinge Brygga

På öns västra sida ligger Rökinge och Rökinge Brygga. En mysig badplats med möjlighet till både sol och bad. Fin sandstrand och möjlighet att grilla.
Respektera de boende invid stranden och ta behandla vår fina natur med respekt.

Restaurang Solbacken

Hos oss kan Ni äta god och vällagad mat med en härlig utsikt över Vättern och Gränna! Som en KRAV-cerifierad (ekologisk) restaurang lägger vi stor vikt vid råvarornas ursprung och serverar bland annat KRAV-märkt potatis och rökt fisk från Bengtsgården på Visingsö.

Persgårdens Ekologiska

Gårdsbutik, galleri och café. Persgården ska vara en oas för hälsa och välmående dit alla är välkomna oavsett om det är för en kopp kaffe i cafét eller en heldag i hälsans tecken.
Stora och små grupper mottages, men även den enskilde som kanske bara ser Persgården som ett mysigt stopp på sin cykeltur.

Näs

Längst ner på öns södra udde ligger Näs. En populär rastplats för många och med en brygga och en liten sandstrand också perfekt för ett dopp i Vätterns klara vatten.

Mormors Ställe

Ett café på sydvästra Visingsö i Rönäs med härlig utsikt över Vättern!

Kungsladugårdarna

Kungsladugårdarna, även kallade Ryssladorna uppfördes 1729-40 av arrendatorn, greven och generallöjtnanten Johan August Meijerfelt. Då tillhörde ladugårdarna Kungsgården som låg på platsen, idag är de stall för remmalagshästar.