top of page

Tempelgården

Tempelgården har 7st gammaldags stugor att hyra under sommarsäsongen. Stugorna är placerade runt om i den stora trädgården och har egna utemöbler vid varje stuga.

Här finns stora ytor att leka på för barn, vi har 2st frisbee korgar, badmintonnät, små barnfotbollsmål och diverse lek o spel. En av stugorna Kolla-Pella stöva har eget kök och badrum dom andra 6 stugorna delar på servicehuset där ni finner 3 st fräscha badrum och ett litet kök. Stuguthyrningen är vandrarhemsstandard.

Men för dom som önskar kan man köpa till frukost, städning och hyra ett bäddpaket med lakan, påslakan, örngott och handukar. Täcken och kuddar finns i alla stugor. Vi serverar en eko frukost buffe mellan kl 8.00-10.00 till dom som önskar.

Vi har en parkering precis utanför gården längs med muren där ni parkerar era fordon. Där finns också en elbil laddare som är gratis för gäster boende i våra stugor. Receptionen hittar ni i det runda vita huset på vänster sida ca 50 m. från grinden.

Vi tillåter inte biltrafik inne på gården då vi har ett cafe med uteservering och för att barnfamiljer skall känna sej trygga och så klart för att skapa maximal njutning av våran fina gård.

Tempelgården är ett resultat av en Visingsö konstnär, Olle Krantz, vision. Alla stugor som finns på Tempelgården är dit flyttade från olika platser från ön. Förutom Kolla Pella Stöva som redan fanns på gården när Olle tog över.

Namnet Tempelgården kommer sej av att det finns en stor Tempeliknande byggnad som byggdes från början nere i hamnen år 1913 av den Teosofiska ledaren Katherine Tingley. Då användes byggnaden till konstutställning vilket det även gör idag. Där kan ni skåda Olle Krantz efterlämnade verk .

Det är gratis inträde när vi hyr stuga på Tempelgården. Nu för tiden finns det även en keramiker C.Leo och en keramikverkstad på gården med utställning i cafet.

Stuguthyrnings säsongen år 2024: 9/5 - 14/9. Bokning av stuga och mer info om stugorna : www.tempelgarden.com Frågor besvaras på info@tempelgarden.com eller 0706358366

placeholder.png

Tempelgarden Visingso, Visingsö, Sverige

smartphone.png

070 - 635 83 66

smartphone.png

info@@tempelgarden.com

internet.png
facebook.png

instagram.png

bottom of page